Защо масленият филтър е толкова важен?

Под капака на колата ви има много неща. Знаете голямата картина, т.е. че вашата кола не може да работи без батерията или без предаването, но знаете ли какво още има там? Имате всичко от маркучи до антифриз под капака. Сред всичките гайки и болтове седи двигателят, и вашето съкровище- масленият филтър. Този малък цилиндър прави повече от добавяне на цвят към вашия двигател. Без него колата ви няма да работи гладко и дълго. Прочетете, за да научите как масленият филтър помага на колата да се движи по-дълго и да звучи като нова. И защо е важно да спазвате насрочените смени на маслото стриктно.

Какво прави един маслен филтър?

Нека да започнем с основите. Цялата цел на двигателя на автомобила е да преобразува горивото в енергия и тази енергия да премества вашата кола. Този процес изисква много движещи се части, всички от които се смазват с моторно масло. Това повишава ефективността и намалява износването, като ви дава по-продуктивен двигател с по-дълъг живот. За да помогнете за този процес на смазване, вашият двигател се нуждае от маслен филтър.

Моторното масло поддържа всички части на вашия двигател, от клапанния вал до буталните пръстени, смазани, за да се предотврати триенето на метала и прегряването. За да достигне маслото до всички тези малки парченца, вашият двигател има маслена помпа. Маслото, преминаващо през тази система, остава ефективно само докато успее да смаже всички движещи се части на двигателя. За да направи това, маслото трябва да бъде възможно най-чисто.

Това е мястото, където вашият маслен филтър работи. Той улавя всякакви вредни отломки, мръсотия и метални фрагменти. При наличието на чист маслен филтър се улавя повече материал. Получаването на по-голямо количество материал означава по-чисто масло. По-чистото масло означава по-здрав двигател.

Видове маслени филтри.

Масленият филтър е най-добрия приятел на двигателя на вашия автомобил. Като се има предвид това, не всички филтри са еднакви. Има два основни вида там. Първият е компактен филтър, който може да бъде свален или монтиран като отделен елемент. Вторият изисква повече инсталация. Състои се от отделен филтър, който се прикрепя към капачката в корпуса на филтъра. Всеки стил ще почисти маслото на вашия двигател, когато е поставен правилно. И двата вида трябва да бъдат заменени с всяка смяна на маслото, за да сте сигурни, че двигателят ви продължава да работи по най-добрия начин. Проверете ръководството на собственика, за да научите повече за типа на масления филтър, който е най-подходящ за вашия автомобил.

Къде мога да намеря филтъра ми?

Дали вашата идеална събота включва аматьорски ремонт? Или нямате време да търсите информация, кое е най-доброто за вашият автомобил? 

 Нашите експертни специалисти могат да ви помогнат да изберете най-доброто моторно масло и филтър за вашата кола! 

Контакти: 0988 383 323 и 0897408748

http://www.carparts.bg

 

Сподели

Коментари:

За сега няма Коментари


Напиши Коментар