Как да премахнем лошите миризми от колата?

Изненадахме се, че въпросът "Как да премахна лошите миризми на колата си" е толкова често срещан. Не се притеснявайте, не сте единственият, който сте въвели това в Google. Нека ви разкажем повече за няколкото трика, които можете да използвате, за да решите този проблем, без да се налага да отидете на автомивка!

Независимо дали става дума за това, че сте разляли кафе, ядете McDonald, имате мръсни обувки или защото мократа тъкан на колата Ви след тежки дъждове мирише, миризмите на колата са наистина неудобни и неприятни. 

1. Редовно почиствайте повърхностите на автомобила си.
Дори и да не е очевидно, най-разпространеният източник на миризми на автомобила е прахът, вграден в колата ви, особено ако имате седалки от изкуствена материя. Дървените, пластмасовите и металните повърхности трябва да се почистват с миялен препарат, за да не се натрупват лоши миризми. Кожените седалки на автомобилите също са много крехки и трябва да се поддържат редовно със специални препарати.

2. Не оставяйте боклук в колата си.
Имаме склонност да оставяме малко кошче на килима на колата. Пластмасови бутилки, празни кутии, използвани хартии или по-лошо, хранителни отпадъци като малки кутии за пица. Тези предмети, когато са оставени твърде дълго под кожените седалки за кола, са склонни да оставят лоша миризма, да замърсят тъканите ви и да донесат повече бактерии. Нямате нужда от подробно описание на автомобила, за да ги премахнете. Просто го направете в края на пътуването си.

3. Четка и вакуум.
Дори и невидимата мръсотия може да остави миризма, особено когато те атакуват различните тъкани на вашия автомобил.  В някакъв момент може да се наложи да смените стелките или да реконструирате напълно кожата на седалките. Редовната поддръжка удължава живота на интериора в колата ви, но нищо не е вечно.

4. Парното измиване е много ефективно срещу лоши миризми на автомобили.

Топлината веднага ще убие всички бактерии и ще предпази интериора от гниене. Препоръчвам ви да го направите.
Можете също така да се възползвате от безводна автомивка. Всъщност безводните продукти са силно концентрирани и оставят миризмата в колата ви за много по-дълго време.

5. Не използвайте прекалено много вода, когато почиствате интериора си!
Някои хора често удавят своя интериор във вода, което е много лоша идея! Прекалено много вода върху тъканта ще отнеме дни да изсъхне, особено в студено вреем. 

6. Отстранете миризмите на цигари.
Това е за пушачите! Добър съвет, който напълно премахва димните миризми, е да поставите купа с оцет на предната и задната седалка. Поставете две кърпи в тези купи. Кърпите ще освободят силен парфюм, който ще задуши миризмата на цигари. Въпреки това, миризмата на оцет не е това, за което трябва да се стремите. Това обаче изчезва с течение на времето, докато миризмата на цигари наистина може да се вгради в колата ви дълго.

7. Използвайте дезодоранта по интелигентен начин.
Не просто пръскайте дезодоранта във вашия интериор. Започнете от двигателя, поставете вентилатора на пълно захранване и включете захранването. Настройте настройката за чист въздух на автомобила, така че въздухът да влиза от отвън. След това напръскайте дезодориращото средство в частите на колата.

По този начин дезодориращото средство ще бъде смесено с чистия въздух и ще се разпростре във вашия интериор. Този метод също ще почисти въздушната верига на автомобила, която би могла да бъде засегната от лоши миризми. Включете топлината на колата си и повторете операцията.

8. Почистете / сменете въздушния филтър.
Ако лошите миризми автоматично се разпространяват във вашия интериор всеки път, когато включите вентилатора, то е време да смените филтъра. Ако оставите въздушния филтър мръсен, седемте предишни съвета ще са безполезни! 

Свържете се с нас ако ви трябва филтър, ние от www.carparts.bg ще ви предложим най-доброто на пазара на най-добрата цена!


Често срещана грешка, която хората правят, е да чакат колата им да е наистина мръсна, за да почистят всичко наведнъж. Не го правете!

2 мита за отстраняване на лошите миризми.
1. Използването на освежител за въздух е достатъчно.
Абсолютно не! Ароматизаторът ще ви накара да почувствате, че колата мирише добре, но лошите миризми все още ще продължават да растат във вашия интериор. Веднага щом вече не използвате тези продукти, миризмите на колата ви ще се появят отново.
2. Шофиране с отворен прозорец.
Не е ли очевидно, че този метод не премахва лошите миризми? По този начин просто ще сте свикнали с миризмата на колата, докато шофирате. Затворете всички прозорци, излезте от колата за 10 минути и се върнете вътре. Ще имате демонстрация, че този метод не е нищо друго освен мит.

Сподели

Коментари:


Напиши Коментар