Готови ли сте за зимата?

 

Зимният сезон може да бъде пагубен за автомобилите, поради което е важно водачите да се подготвят добре преди да настъпят най-тежките условия.

Ето пет начина да се уверите, че колата ви е готова да издържи на студено време за безопасно шофиране.

Проверете налягането на гумите. Важно е да проверявате налягането на гумите веднъж месечно, особено през зимата, тъй като налягането на гумата може да падне, в следствие на ниските температури.

Изпробвайте акумулатора си.
Капацитетът на батериите намалява значително в студеното време, така че е важно да се провери от механик.

Потърсете пукнатини и се уверете, че лопатките на чистачките са в работно състояние. Сменете чистачките, ако са прекалено стари, оставят следи или замазват стъклото.  Много важно е и да се уверите, и че размразяващите устройства са в работно състояние, за да ви помогнат да поддържате видимостта.

Добавете слой восък към колата си.
Свежият слой восък преди падането на снега ще предпази колата ви от повреда от солта и мръсотията по пътищата.
Пътната сол, макар и важен фактор за борба с ледените пътища, може да причини големи щети на превозните средства с течение на времето, защото е корозивна.

Проверете фаровете и спирачните светлини.
Необходимо е да имате напълно функциониращи фарове и спирачни светлини, при силна мъгла или тежък сняг ще усетите колко са необходими.

Не забравяйте да измерите антифриза. Може да проверите температурата на замръзване ако имате необходимия уред или в сервиз. Нужно е да сте сигурни, че течността няма да замръзне дори и в най-студените зимни нощи,за да предотвратите скъпо струващи ремонти.

Ние от http://www.carparts.bg съветваме клиентите си винаги да се обръщат към професионалист. А ето и нещата, за които да помолите да бъдат проверени.

Освен проверката на времето преди път, е важно да минете и през механик, който да провери състоянието на следните системи на превозното средство:


запалване
спирачки
Електрически инсталации
Маркучи и вентилационни колани
Запалителни свещи
Филтри за въздух, гориво и емисии и PCV клапан
акумулатор
Износване на гумите и налягане на въздуха
Нивото на антифриз и линията на замръзване

Така независимо от времето вие ще си осигурите едно безопасно и приятно пътуване! Винаги бъдете подготвени!

Сподели

Коментари:


Напиши Коментар