Европа призовава повече системи за безопасност в новите автомобили

Статистиката излижена от европейския съюз е стряскаща , 25 300 загинали по пътищата за 2018 и 135 000 сериозно ранени или иналиди в следствие на транспортен инцидент. 

Производителите на автомобили на европейския пазар не само са предупредени но и задължении да има провече системи който биха защотили шифьора и пътниците по време на пътуване. В четрвъртък законо проеката беше внесен за обсъждани и чака одобрение дали тези нови изисквания ще станат задължителни за европейския пазар на автомобили , в подкрепа на проекта се притекоха от Комисията за вътршен пазар и защита на потребителя . 

По общо казано новите правила който искат да станат зарължители при новите автомобили са " Система за аварийно спиране " и " Система за следене на платното " , който вече са задължителни при камиони и автобуси . 

Новите правила все още нямат законова сила , защото следва да бъдат внесени в Европейската комися и да бъдат гласувани от държавите членки на ЕС . Не е обявена дата кога новите правила при производството на автомобили ще бъдат въведени. 

 

Сподели

Коментари:


Напиши Коментар